|  |  |  |  |  |  | 

Міські новини Новини Пульс міста Суспільство ТЕМА Топ-новини

Тарифи: у Києві додасться платіж за комуналку

Через пару місяців киянам доведеться окремо платити ще за одним пунктом у комунальних роздруках – Київрада вирішила вивести послугу за вивіз сміття із загального списку платежів.

Новина повідомила радник заступника голови КМДА Петра Пантелєєва Юлія Грамотна.
У КМДА пояснюють: раніше тариф на вивезення сміття розраховувався з одного квадратного метра, що, за мірками комунальних служб, не правильно: «Сміття виробляють не метри, а люди. У місті багато випадків, коли прописано одну людину, а в квартирі проживає п’ятеро чи семеро… Тому методика вартості послуг, яку розробили в Кабміні, буде розрахована на одну людину та залежатиме від кількості мешканців, зареєстрованих у квартирі».
Таким чином, сума платіжок суттєво не зміниться, просто оплату за сміття визначатимуть окремо від комунальних платежів по квартирі – з тарифу за утримання будинків та прибудинкової території.

«Якщо сім’я приховала дохід, не вказала якісь його види, це може стати законною підставою для припинення субсидії. Здійснив покупку на 50 тис. грн — субсидія не призначається».

Віталій Музиченко, директор департамента Мінсоцполітики

Однак підвищення тарифів не виключено: у КМДА зазначають, що для цього у Київраді чекають на отримання конкретних розрахунків для будинків, після чого і будуть озвучені нові тарифи.
Це не єдине подорожчання, яке очікується у столиці. У червні-липні у Києві може змінитись тариф на холодну воду.
Наразі, нагадаємо, тарифи для киян становлять 8, 28 грн за водопостачання для багатоповерхових будинків, а за водовідведення – 7,2 грн.
Після підвищення цін на холодну воду її вартість становитиме 9,86 грн за кубометр холодної води та 8,65 грн за кубометр води у водовідведенні. У середньому, згідно із заявою «Київводоканалу», тариф підніметься на 20% – з 15,48 грн до 18,51 грн за кубометр. «Це питання ще обговорюється, тому остаточні тарифи можуть змінитися», – зазначили на підприємстві.
Подорожчання, за словами Київводоканалу, пов’язане з підвищенням вартості електроенергії, реагентів, а також зростанням мінімальної заробітної плати.
При цьому за субсидіями тепер «не сховаєшся». У Міністерстві соцполітики вирішили радикально змінити ситуацію з контролем за виділенням матеріальної допомоги для незаможних сімей. Оголошено, що будинками субсидіантів ходитимуть соціальні інспектори, які прискіпливо оцінюють реальний, а не заявлений мешканцями, достаток.

На скільки підвищаться комунальні платежі у 2018 році

17% – передбачуване підвищення ціни на газ, відповідно до вимог МВФ раз на півроку переглядати ціни на блакитне паливо.

0-5% – передбачуване підвищення ціни за обсяг розділених комунальних послуг відповідно до нового Закону «Про житлово-комунальні послуги», який набирає чинності 10 червня. Експерти говорять про незначне подорожчання.

Прокоментуйте статтю

Кілька слів про себе. Ваш e-mail не буде опубліковано *

Ім'я/Нiкнейм*

e-mail*

Город

Анекдот тижня

– Що за запах? Ви що, пили?
– Ні, їв рибу.
– Дивно, а запах такий...
– Риба – пила!
Виклав С. Довгий
... ще анекдотів ›

Товар тижня

Оптимальне співвідношення ціна/якість

Аква Маріс спрей

119, 00

Аптека Копійка

Ціни на ліки в Києві

  Доброго дня Низьких цін Віталюкс
Бронхолітин сироп 92,26 77,90 109,95
Лактовіт форте 117,80 117,45 161,80
Ентеросгель 136,09 113,00 162,53

Моніторинг алергенів у столиці

Спори грибів        
Пильовий кліщ        
Бензопропилен        

Геомагнітний стан

Магнітосфера спокійна

KP = 3