|  |  | 

Здоров'я Міські новини

Київ атакує грип. Бережіть своїх дітей!

У столиці в порівнянні з минулим тижнем на 14,2% зросла захворюваність на грип, а також гострими респіраторними вірусними інфекціями.

Понад 70% хворих у Києві – діти, повідомив перший заступник голови Київської міськдержадміністрації Микола Поворозник.
Усього за 43-й тиждень епідсезону зареєстровано 11,39 тис. хворих на грип та ГРВІ (за 42 тиждень захворіло менше 10 тис. осіб). У КМДА наголосили, що інтенсивність епідемічного процесу перебуває на рівні, характерному для цього періоду року. Показник захворюваності все ще нижчий від епідемічного порогу. «Проте вже захворіло 3619 дорослих (зростання на 22,2%), дітей – 8120 (зростання на 14,3%). У структурі захворюваності діти становлять 71,3%, а попереднього тижня – 71,2%», – повідомив Поворозник. За його словами, серед школярів спостерігається зростання захворюваності на 14,5%.
Перший заступник голови КМДА також поінформував, що за 43-й тиждень епідсезону госпіталізовано 89 осіб, з яких 81 – дитина.
Раніше Мінохорони здоров’я повідомляло, що цього року в Україні очікуються три не найдружніші штами грипу: «Мічиган», «Сінгапур» та «Колорадо».
Нагадаємо, що грип – це гостра вірусна інфекційна хвороба, що загрожує такими небезпечними ускладненнями як серцева недостатність, бронхіт, пневмонія.
При різкому різкому підвищенні температури тіла (понад 38°С), головному болю, болю в м’язах, горлі, кашлі та нежиті – обов’язково звертайтеся до лікаря.

Небезпечні симптоми

Якщо ви бачите, що обличчя людини стало дуже блідим або з’явилося посиніння, йому важко дихати, температура не спадає протягом тривалого часу, хворого рве – потрібна госпіталізація. Також серед «важких» симптомів — порушення свідомості (надмірна сонливість), біль у грудній клітці, поява домішки крові у харкотинні, показники артеріального тиску нижчі за норму.

Tags

Прокоментуйте статтю

Кілька слів про себе. Ваш e-mail не буде опубліковано *

Ім'я/Нiкнейм*

e-mail*

Город

Анекдот тижня

– Що за запах? Ви що, пили?
– Ні, їв рибу.
– Дивно, а запах такий...
– Риба – пила!
Виклав С. Довгий
... ще анекдотів ›

Товар тижня

Оптимальне співвідношення ціна/якість

Аква Маріс спрей

119, 00

Аптека Копійка

Ціни на ліки в Києві

  Доброго дня Низьких цін Віталюкс
Бронхолітин сироп 92,26 77,90 109,95
Лактовіт форте 117,80 117,45 161,80
Ентеросгель 136,09 113,00 162,53

Моніторинг алергенів у столиці

Спори грибів        
Пильовий кліщ        
Бензопропилен        

Геомагнітний стан

Магнітосфера спокійна

KP = 3