|  |  |  |  | 

Міські новини Новини Пульс міста ТЕМА

Київрада рекомендує біопакети з паперу

Вчора Київрада схвалила незвичайне рішення: рекомендувати суб’єктам сфери торгівлі та послуг пропонувати покупцям альтернативу одноразовим поліетиленовим пакетам. На наших очах вершиться екореволюція!

Не секрет, що у багатьох країнах вже ухвалені чи розробляються закони, які забороняють використання побутових пакетів із полімерів. Наприклад, мови у Франції від поліетилену дуже звикли. Магазинам дали тримісячну відстрочку, щоб вони встигли закупити паперові пакети, полотняні сумки, та – вуаля! – Реформа стартувала.
– Використання поліетилену має стати немодним. Пакети з нього шкодять природі та людям, адже середній термін їхнього розпаду – понад 100 років. Ми хочемо зробити так, як у багатьох країнах світу, де використання поліетилену чи оподатковується великими податками, чи взагалі заборонено. Київрада рекомендує суб’єктам господарювання сфери торгівлі та послуг пропонувати покупцям альтернативу «шкідливим» пакетам. Мова про продукцію з біополімерів або паперу. І, звичайно, настав час повертатися до використання багаторазових тканинних пакетів, – зазначив автор проекту рішення, депутат Київради Костянтин Яловий.
За його словами, тепер справа за державними законодавчими органами, адже рішення Київради має рекомендаційний характер. Обмеження використання поліетиленових пакетів у магазинах столиці підтримали 75 депутатів Київради.

Злі мови після доленосного рішення Київради негайно зауважили, що міська влада діє непослідовно: вимагає від магазинів відмовитися від поліетиленових пакетів і водночас не поспішає впроваджувати роздільний збір сміття. Майже нічого не робиться в місті для подальшої переробки відходів. На весь Київ – 4 сортувальні лінії сміття! Та й вчорашня ініціатива влади більше схожа на піар, оскільки без ухвалення відповідного закону абсолютно ні до чого не зобов’язує.[/quote

 

Прокоментуйте статтю

Кілька слів про себе. Ваш e-mail не буде опубліковано *

Ім'я/Нiкнейм*

e-mail*

Город

Анекдот тижня

– Що за запах? Ви що, пили?
– Ні, їв рибу.
– Дивно, а запах такий...
– Риба – пила!
Виклав С. Довгий
... ще анекдотів ›

Товар тижня

Оптимальне співвідношення ціна/якість

Аква Маріс спрей

119, 00

Аптека Копійка

Ціни на ліки в Києві

  Доброго дня Низьких цін Віталюкс
Бронхолітин сироп 92,26 77,90 109,95
Лактовіт форте 117,80 117,45 161,80
Ентеросгель 136,09 113,00 162,53

Моніторинг алергенів у столиці

Спори грибів        
Пильовий кліщ        
Бензопропилен        

Геомагнітний стан

Магнітосфера спокійна

KP = 3