|  | 

Спорт

Сквош: одним махом в універ «Ліги плюща»

Помітно, що у столиці дедалі більше стає майданчиків для гри у сквош. Але чи всі знають, що спортсмени, які віртуозно володіють ракеткою, можуть вступити до університетів «Ліги плюща» без додаткових іспитів?

Знайомство зі сквошем можна розпочати з матчів чемпіонату України зі сквошу 2018, який пройде у Києві 16–18 березня 2018 року. Місце проведення – клуб «Sport Life Теремки».
– Сквош – якраз той випадок, коли краще один раз побачити, ніж сто разів почути, – каже директор змагань Олена Огонесян. Багато людей порівнюють цю гру з великим тенісом, бадмінтоном, але це окремий спорт, динамічний та видовищний. Беручи участь у Дні фізкультури та спорту, організованому Міністерством спорту, ми зауважили, що особливо небайдужі до сквошу діти. Дорослі спочатку дивуються: мовляв, ракетка легка, порівнюють м’яч для сквошу з м’ячем для пінг-понгу, але також швидко втягуються у гру.
Придивіться і хто знає, куди заведе вас цей спорт. Юні сквошисти мають можливість поїхати вчитися за кордон спецпрограмами для професійних гравців. Ну а тим, кому за 20, цей спорт подарує здоров’я та яскраві емоції – що теж чудово.
Надін Арсеньєва, маркетинг-директор сквош-клубу Squash on Fife у Вашингтоні розповідає: «Сквош активно розвивається в США, тут існує понад 200 університетських команд, багато хто грає за клуби. Зараз у нас три тренери в Squash On Fire, які приїхали вчитися в США з інших країн завдяки грі в сквош».
Хорошому спортсмену цілком під силу вступити в Columbia University на програму Sports Management або аналогічні в інших американських вузах.
Критерії відбору прості: займати гідне місце у національному рейтингу сквошу, добре вчитися, володіти англійською на хорошому рівні, бути командним гравцем.
За словами Олени Оганесян, зазвичай займатися сквошем починають з 6-7 років, але можна і навіть потрібно починати раніше – з 4 років.
Багато професійних гравців у сквош, наприклад француз Грегорі Готьє, який багато років зберігав титул першої ракетки світу, почали виходити на корт саме з 4 років. Раннє знайомство зі сквошем дає можливість швидше розвинути вміння дитини контролювати м’яч.
У Києві безліч можливостей захопити дитину сквошем. При Українській Федерації сквоша відкрито дитячу академію, проводять юніорські труніри, обладнано десятки майданчиків для цієї захоплюючої гри.
– Головне, щоб дитина любила грати у сквош і хотіла бути кращою в цій справі, – вважає Олена Огонесян.

Сквош у Києві

  • Olimpia Sport, м. «Лук’янівська»

  • Петрохолдинг сквош-клуб Sport Life, м. «Олімпійська»


  • Sport Life на Троєщині, Троєщина


  • Sport Life на Куренівці, Куренівка


  • Фітнес-клуб «5 елемент», Рибальський острів


  • Sport Life на Позняках, Позняки 


  • Olympic Village, Новообухівське шосе, 26-й кілометр


  • Sport Life Теремки, Теремки


  • «Акваріум», м. «Мінська», м. «Оболонь», м. «Героїв Дніпра»


  • «Київ спорт клуб» м. «Либідська»


  • Sport Life на Березняках, Березняки

Tags

Прокоментуйте статтю

Кілька слів про себе. Ваш e-mail не буде опубліковано *

Ім'я/Нiкнейм*

e-mail*

Город

Анекдот тижня

– Що за запах? Ви що, пили?
– Ні, їв рибу.
– Дивно, а запах такий...
– Риба – пила!
Виклав С. Довгий
... ще анекдотів ›

Товар тижня

Оптимальне співвідношення ціна/якість

Аква Маріс спрей

119, 00

Аптека Копійка

Ціни на ліки в Києві

  Доброго дня Низьких цін Віталюкс
Бронхолітин сироп 92,26 77,90 109,95
Лактовіт форте 117,80 117,45 161,80
Ентеросгель 136,09 113,00 162,53

Моніторинг алергенів у столиці

Спори грибів        
Пильовий кліщ        
Бензопропилен        

Геомагнітний стан

Магнітосфера спокійна

KP = 3